ELZC: Eerste Limburgse Zweefvlieg Club

Meevliegen zweefvliegen

Meevliegen in een zweefvliegtuig: een ervaring om nooit te vergeten!

Iedereen die ouder is dan 7 jaar en met een massa van 100 kg of minder, heeft de mogelijkheid om een keer mee te vliegen in een tweepersoons zweefvliegtuig. Je kunt dan de omgeving eens vanuit de lucht bekijken.

Lierstart € 40,-

Zweefvliegen met de lierstart geeft een spectaculair gevoel. Binnen enkele seconden na het straktrekken geeft de snelheidsmeter 100km/uur aan, wat het zweefvliegtuig in ongeveer 30 seconden tot een hoogte van max. 500 meter brengt. Vanaf hier begint de vlucht, die afhankelijk van het weer van 8 tot 20 minuten duurt. Kosten voor een donateursvlucht lierstart bedragen € 40,-

Met wie u vliegt

Nagenoeg ieder weekend vliegen de leden van de ELZC met veel plezier in Schinveld. Graag willen zij ook hun hobby met u delen. Een ervaren vlieger in het bezit van een brevet neemt u mee in een tweezitter.

Vluchtverloop

Na een spectaculaire lierstart zweeft het vliegtuig door de lucht en is alleen windgeruis te horen rond de cockpit. Op het dashboard is de hoogte, de snelheid en het stijgen of dalen van het vliegtuig af te lezen.

Op goede, zonnige dagen is het mogelijk om de vluchtduur te verlengen, door gebruik te maken van stijgende lucht: thermiek. Thermiek is er alleen als de weersomstandigheden goed zijn. Tijdens het thermieken, rondjes vliegen in stijgende lucht, kan het zweefvliegtuig vergezeld worden van een collega zweefvlieger of roofvogel. Aan de vlucht komt een einde als het vliegtuig gedaald is tot 200 meter; op deze hoogte wordt de landing ingezet.

Meevliegen

Wegens grote vraag naar passagiersvluchten en de beschikbare capaciteit is het tijdelijk niet mogelijk een vlucht te reserveren.
Om mee te kunnen vliegen dient u op de dag zelf even te bellen. Afhankelijk van de capaciteit en het weer, kunnen wij u op een later tijdstip die dag verwelkomen voor een vlucht.
Bellen kan op zaterdag en zondag enkel tussen 10:00 en 12:00 via +31 (0)45 564 16 51. Het kan voorkomen dat we wegens drukte uw telefoontje niet direct aan kunnen nemen. Probeert u het dan later nog eens.

Voorwaarden

  • Maximale lengte: 1,95 m
  • Maximaal gewicht: 100 kg
  • Minimale leeftijd: 7 jaar

Passagiersvliegdagen

Bent u reeds in het bezit van een donateursbon en wilt u binnenkort een keer meevliegen dan kunt u zich via deze link opgeven om mee te vliegen op een van onze passagiersvliegdagen.

Wanneer wordt er gevlogen

Het vliegseizoen loopt van mei tot en met oktober. Er wordt in deze periode iedere zaterdag en zondag gevlogen, mits het weer dat toelaat.

Bereikbaarheid

Het clubhuis van de ELZC is per auto of fiets goed bereikbaar. Afhankelijk van de windrichting wordt er gestart aan de west- of oostzijde van het vliegveld. In het geval dat de vliegtuigen aan de oostzijde van het veld opgesteld staan, is het vanaf het clubhuis ongeveer 1 KM wandelen: vertrek bij de ingang van parkeerplaats over het pad aan de rechterzijde van het wildrooster in oostelijke richting (langs het zweefvliegterrein).