ELZC: Eerste Limburgse Zweefvlieg Club

Meevliegen zweefvliegen

Meevliegen in een zweefvliegtuig: een ervaring om nooit te vergeten!

Iedereen die ouder is dan 7 jaar en met een massa van 100 kg of minder, heeft de mogelijkheid om een keer mee te vliegen in een tweepersoons zweefvliegtuig. Je kunt dan de omgeving eens vanuit de lucht bekijken.

Lierstart € 50,-

Zweefvliegen met de lierstart geeft een spectaculair gevoel. Binnen enkele seconden na het straktrekken geeft de snelheidsmeter 100km/uur aan, wat het zweefvliegtuig in ongeveer 30 seconden tot een hoogte van max. 500 meter brengt. Vanaf hier begint de vlucht, die afhankelijk van het weer van 8 tot 20 minuten duurt. Kosten voor een donateursvlucht lierstart bedragen € 50,- of bij een sleepstart (indien mogelijk) € 95,-

Met wie u vliegt

Nagenoeg ieder weekend vliegen de leden van de ELZC met veel plezier in Schinveld. Graag willen zij ook hun hobby met u delen. Een ervaren vlieger in het bezit van een brevet neemt u mee in een tweezitter.

Vluchtverloop

Na een spectaculaire lierstart zweeft het vliegtuig door de lucht en is alleen windgeruis te horen rond de cockpit. Op het dashboard is de hoogte, de snelheid en het stijgen of dalen van het vliegtuig af te lezen.

Op goede, zonnige dagen is het mogelijk om de vluchtduur te verlengen, door gebruik te maken van stijgende lucht: thermiek. Thermiek is er alleen als de weersomstandigheden goed zijn. Tijdens het thermieken, rondjes vliegen in stijgende lucht, kan het zweefvliegtuig vergezeld worden van een collega zweefvlieger of roofvogel. Aan de vlucht komt een einde als het vliegtuig gedaald is tot 200 meter; op deze hoogte wordt de landing ingezet.

Meevliegen

In het kort komt het er op neer dat wij nog 2 tot 3 keer per jaar vliegdagen zullen organiseren waarop wij alleen maar passagiers vluchten zullen aanbieden (circa 50/dag) waarop van te voren kan worden ingeschreven. Uiteraard geldt dat de weersomstandigheden goed moeten zijn.

Klik hier om u in te schrijven voor onze passagiersvliegdagen op zondag 30 juni en 15 september 2019

Als u een keer wilt meevliegen op een reguliere vliegdag (zaterdagen en zondagen) dan kunt u tussen 11.00 uur en 12.00 uur bellen naar het nummer: 06.3876.6638. Als wij dan vliegen en nog passagiers kunnen aannemen voor die dag dan zullen wij de telefoon opnemen en een afspraak met u maken. Als wij NIET opnemen dan kan het zijn dat we niet vliegen OF geen passagiers meer kunnen aannemen. Probeert u het dan op een andere dag weer.

Voorwaarden

  • Maximale lengte: 1,95 m
  • Maximaal gewicht: 100 kg
  • Minimale leeftijd: 7 jaar

Passagiersvliegdagen

Bent u reeds in het bezit van een donateursbon en wilt u binnenkort een keer meevliegen dan kunt u zich via deze link opgeven om mee te vliegen op een van onze passagiersvliegdagen.

Wanneer wordt er gevlogen

Het vliegseizoen loopt van mei tot en met oktober. Er wordt in deze periode iedere zaterdag en zondag gevlogen, mits het weer dat toelaat.

Bereikbaarheid

Het clubhuis van de ELZC is per auto of fiets goed bereikbaar. Afhankelijk van de windrichting wordt er gestart aan de west- of oostzijde van het vliegveld. In het geval dat de vliegtuigen aan de oostzijde van het veld opgesteld staan, is het vanaf het clubhuis ongeveer 1 KM wandelen: vertrek bij de ingang van parkeerplaats over het pad aan de rechterzijde van het wildrooster in oostelijke richting (langs het zweefvliegterrein).