ELZC: Eerste Limburgse Zweefvlieg Club

ELZC vlag

Vliegende Start

Een kickstart voor je luchtvaartcarrière

Ambieer je een carriere in de luchtvaart en ben je tussen de 14 en 18 jaar? Dan kun je nu kans maken om gratis te leren zweefvliegen!

Om iedere jongere de kans te geven hun luchtvaartcarrière een kickstart te geven, hebben Stichting Vliegen Maastricht en de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club in Schinveld hun krachten gebundeld. Jan Decker van SVM legt uit: “Omdat niet iedereen van thuis uit dezelfde mogelijkheden heeft, hebben wij gedacht om elke jongere die graag de luchtvaart in wilt, een vliegende start aan te bieden. Na aanmelding, selectie en proefperiode worden uiteindelijk een aantal plaatsen per jaar beschikbaar gesteld. Voor deze jongeren financieren we twee jaar de opleiding zweefvliegen, waardoor ze de mogelijkheid hebben hun zweefvliegbrevet op zak te krijgen. Daarmee kunnen ze goed voorbereid de luchtvaartbranche in! ”.

Aanmelden & Selectiedag
Inschrijven is mogelijk tussen 15 januari en 14 februari middels het invullen van het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Op 24 februari wordt vervolgens een selectiedag georganiseerd voor iedereen die zich via het onderstaande inschrijfformulier heeft ingeschreven en die aan de basiseisen voldoet. Je krijgt hiervoor een uitnodiging met een tijdstip waarop je aanwezig dient te zijn. Tijdens de selectiedag wordt uitleg over de Vliegende Start gegeven, informatie over zweefvliegen verstrekt, een rondleiding gegeven op het zweefvliegveld en wordt het eerste deel van de selectie uitgevoerd. Waar deze selectie uit bestaat zal op de selectiedag zelf worden bekendgemaakt.

Meevliegdag
Uiterlijk 1 maart krijg je de uitslag van de selectiedag te horen. Kandidaten die de selectiedag positief hebben afgerond krijgen vervolgens een uitnodiging voor het volgen van een meevliegdag. Tijdens deze meevliegdag neem je actief deel aan de zweefvliegactiviteiten en krijg je vlieglessen in een zweefvliegtuig van een erkende instructeur. Wanneer je deze meevliegdag positief afrond, dan ben jij een van de gelukkige kandidaten die een geheel kosteloze 2 jarige zweefvliegopleiding ontvangt.

Aanmelden Vliegende Start

De inschrijfperiode is helaas gesloten. Niet getreurd, in 2019 wordt naar alle waarschijnlijkheid ook een Vliegende Start actie georganiseerd. Of neem een proefabonnement om alvast uit te proberen of zweefvliegen ook jouw wereld op zijn kop kan zetten!