ELZC: Eerste Limburgse Zweefvlieg Club

ELZC vlag

Vliegende Start

Een kickstart voor je luchtvaartcarrière

Ambieer je een carriere in de luchtvaart en ben je tussen de 14 en 18 jaar? Dan kun je nu kans maken om gratis te leren zweefvliegen!

Om iedere jongere de kans te geven hun luchtvaartcarrière een kickstart te geven, hebben Stichting Vliegen Maastricht en de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club in Schinveld hun krachten gebundeld. Jan Decker van SVM legt uit: “Omdat niet iedereen van thuis uit dezelfde mogelijkheden heeft, hebben wij gedacht om elke jongere die graag de luchtvaart in wilt, een vliegende start aan te bieden. Na aanmelding, selectie en proefperiode worden uiteindelijk een aantal plaatsen per jaar beschikbaar gesteld. Voor deze jongeren financieren we twee jaar de opleiding zweefvliegen, waardoor ze de mogelijkheid hebben hun zweefvliegbrevet op zak te krijgen. Daarmee kunnen ze goed voorbereid de luchtvaartbranche in! ”.

Informatiemiddag
Medio maart wordt een informatiemiddag georganiseerd voor iedereen (na uitnodiging) die zich via het onderstaande inschrijfformulier ingeschreven heeft. Hier wordt de uitleg over de Vliegende Start gegeven, informatie over zweefvliegen verstrekt en wordt de selectieopdracht aan je uitgedeeld. Nadat de deadline verstreken is zullen we uit alle afgeronde selectieopdrachten een aantal personen selecteren, die vervolgens een uitnodiging van ons ontvangen voor het volgen van een proefperiode. De informatiemiddag is verplicht voor verdere deelname.

Verloop & data
Inschrijven is mogelijk tussen 14 februari en 11 maart. De introductiemiddag wordt georganiseerd op 25 maart 2017, hiervoor zul je een uitnodiging ontvangen met een tijdstip waarop je aanwezig dient te zijn. Deze middag zal bestaan uit een introductie, rondleiding op ons terrein, maar ook een selectie. Waar deze selectie uit bestaat zal op de introductiemiddag zelf worden bekendgemaakt. Bij de uitnodiging krijg je een reeds vormgegeven sollicitatieformulier meegestuurd. Deze dien je naar eerlijkheid in te vullen en mee te nemen naar de introductiedag. Vergeet dit niet! Uiterlijk 1 april krijg je te horen of je een van de gelukkige kandidaten bent die een geheel kosteloze vliegopleiding van 2 jaar krijgt verzorgd. Ook als je niet geselecteerd bent, zal je hiervan bericht krijgen.

Aanmelden Informatiemiddag Vliegende Start

De inschrijfperiode is helaas gesloten. Niet getreurd, in 2018 wordt naar alle waarschijnlijkheid ook een Vliegende Start actie georganiseerd. Of neem een proefabonnement om alvast uit te proberen of zweefvliegen ook jouw wereld op zijn kop kan zetten!